⟵ Alle ondernemers / De Lekkere Man

De Lekkere Man maakt verspilling verrukkelijk

Facts

Redt voedsel van:
(Biologische) melkvee- en leghouderijen

En maakt hiervan:
Heerlijke Nederlandse charcuterie

Website De Lekkere Man
www.delekkereman.nl  ⟶

De Lekkere Man

De Lekkere Man maakt charcuterie van haan, bok en stier. Als we boter, kaas en eieren consumeren, produceren we ook automatisch mannenvlees. Binnen het huidige voedselsysteem kennen deze mannen nauwelijks waarde, tijd voor verandering dus! Coppa van bok, worst van stier of rillette van haan; liefde voor mannen gaat door de maag. De Lekkere Man is een jong bedrijf, producten zijn via hen of hun catering verkrijgbaar, later ook via de groothandel.

De Lekkere Man producten

Gerookte bokkenbuik

Charcuterie

Omschrijving:
Per jaar worden in Nederland 75.000 geitenbokken geboren, een aantal van hen worden (op het boerenbedrijf) grootgebracht en lopen heerlijk buiten rond. De buiken van deze mannen worden gerookt en minstens 4 maanden gedroogd. De heerlijkste manier om verantwoordelijkheid te nemen voor de geitenkaas die je eet!

Smaak:
Mager spek, diepe smaak vergelijkbaar met wild

Inhoud:
Verpakkingsgrootte nog te bepalen

Rilette van haan

Charcuterie

Omschrijving:
Onze rillette is gemaakt van leghanen die een goed leven hebben gehad bij biologisch pluimveebedrijf De Lankerenhof. Dat is heel bijzonder; normaal worden de hanen direct na geboorte namelijk vergast. We bereiden onze rillette met koolzaadolie in plaats van ganzenvet; 100% Nederlands én 100 % diervriendelijk!

Smaak:
Smeuïg, geplukt gevogelte

Inhoud:
100 gram

Worst van stier

Charcuterie

Omschrijving:
Stierkalveren hebben één levensdoel: geboren worden zodat hun moeders weer melk geven. Voor onze stieren geldt dit gelukkig niet, ze drinken bij hun moeder, lopen in de wei en houden hun hoorns. Na 2 jaar worden ze geslacht. Het resultaat: heerlijke droge worst met weinig vet en veel smaak!

Smaak:
Droge runderworst met aardse smaak

Inhoud:
100 gram

Andere producten