Samen maken wij impact!

Een derde van alle voedselproductie wereldwijd wordt verspild. De impact van al deze verspilling op het milieu is enorm. Daarom streven wij wereldwijd naar een halvering van voedselverspilling in 2030. Voedselverspilling heeft namelijk een enorme 
impact op het milieu. De grondstoffen en hulpbronnen die gebruikt zijn voor de productie worden namelijk ook verspild. 


Het merendeel van alle voedselverspilling wordt verspild bij de consument thuis. Per huishouden gooien we gemiddeld meer dan 100 kg aan bruikbaar eten weg. Dat is natuurlijk meer dan zonde, zeker als je bedenkt dat er nog steeds ongeveer 820 miljoen mensen op aarde in hongersnood leven.

Maar voedselverspilling begint al veel vroeger bij de productie in de keten en heeft dus bijvoorbeeld nooit de supermarkt of horeca bereikt. Dit kan zijn bij boeren, telers, fabrieken, productverpakkers en bijvoorbeeld tussenhandelaren. Bij de producent kunnen producten weggegooid worden vanwege oogstverliezen, overschotten of een afwijkende maat of uiterlijk. Uiterlijk? Jazeker, de klanten willen over het algemeen alleen ‘puntgave’ producten in het schap van de winkel.

Maar wat gebeurt er met deze ‘restproducten’ waar eigenlijk vaak niets mis mee is?

Daar leveren de ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk een positieve bijdrage aan! Door smaakvolle producten te maken op basis van reststromen. Maar dit kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij alle schakels uit de keten bij nodig.

Samen kunnen wij verschil maken. Doe je mee?