Ga samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan!
filter_list

Filter

Red jij met jouw organisatie voedsel van verspilling?
Sluit je aan als lid van Verspilling is Verrukkelijk  

Stichting Verspilling is Verrukkelijk is een samenwerkingsverband, een platform van doeners. Een groeiende club gedreven ondernemers die zich elk op hun eigen manier inzetten tegen voedselverspilling. De ondernemers achter Verspilling is Verrukkelijk maken (h)eerlijke producten op basis van reststromen. Dit zijn grondstoffen die normaliter worden afgedankt, zoals sinaasappelschillen. Onze ondernemers bewijzen dat je daar nog super veel mee kunt. Bier van brood en aardappels maken bijvoorbeeld, zeepjes met koffiedik of bananenbrood van geredde bananen. Zo komt iets wat eigenlijk ‘afval’ was weer terug als waardevol product. Helemaal circulair dus!

Verspilling is Verrukkelijk is een stichting zonder winstoogmerk. Het is opgericht vanuit de gedachte dat je samen meer kunt: door het onderling delen van kennis en door gezamenlijk campagne te voeren, kunnen we meer voedsel redden en meer impact maken. En daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Samen maken wij het verschil en bovenal impact. Doe je mee?

Selectiecriteria:
•    Tegengaan van verspilling speelt een grote rol in de positionering en missie van je bedrijf
•    Verwaarding en tegengaan van verspilling spelen een actieve rol in de communicatie
•    Je neemt een voorbeeldrol op het gebied van duurzamer voedsel
•    Je bent bereid om de stichting en het platform actief in je netwerk uit te dragen
•    Je maakt tijd om actief te participeren in ViV activiteiten zoals maandelijks ViV Calls en kwartaalmeetings en draagt de inleg bij
•    Je ontwikkelt (deel)producten met geredde voedselstromen als hoofdingrediënt
•    Je biedt een passend marktklaar ViV product 
•    Een of meerdere van de passende ViV producten is complementair (niet direct uitwisselbaar voor bestaand ViV assortiment)

Als stichting zonder winstoogmerk is onze belangrijkste missie om de boodschap rondom voedselverspilling bij een zo groot mogelijk publiek bekend te maken en bewustwording te creëren. We zijn geen verkoopgedreven platform, de verkoop van foodboxen en kookboeken zijn wel een middel om onze campagnes te financieren en zo de missie te bereiken.   

Elke eerste donderdag van de maand is er een digitale ViV Call van 09:00-10:00 uur waarin leden kennis met elkaar kunnen delen. Elk kwartaal is er een fysieke ledenbijeenkomst. 


Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de selectieprocedure contact op via info@verspillingisverrukkelijk.nlWeergave:
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies