Ga samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan!
filter_list

Filter

Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg is opgericht door bakkers-dochter Marijntje van Benthum. Met Van Eigen Deeg wil ze impact maken in het koekschap. Allereerst door de meest lekkere koekjes te maken, die daarnaast óók nog eens duurzaam zijn. Ofwel, de circulariekoek. 

Voor het maken van deze koekjes redt Van Eigen Deeg brood van de lokale bakker. De lokale bakker stopt het dagverse brood wat overblijft aan het einde van de dag in de restwarmte van de oven. En daarna is het klaar om er circulaire koekjes van te maken.

De verpakking van de koekjes is gemaakt van landbouwafval en volledig composteerbaar. Hiervoor zijn de bladeren en stengels gebruikt die overblijven na de oogst. Dus een circulair koekje in een circulair, plastic-vrij zakje!

Naast de Circulairiekoek, die tevens is gevuld met cranberryzaadjes die anders zouden worden weggegooid, heeft Van Eigen Deeg ook een Citroen Maanzaad Koek en een Sinaasappel Choco Koek, beide gemaakt met olie uit de resstroom van citroen- en sinaasappelschillen. De sinaasappelolie is afkomstig van de PeelPioneers. Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Van Eigen Deeg Circulariekoek

Van Eigen Deeg Circulariekoek

Op basis van offerte

visibility

Van Eigen Deeg Sinaasappel Choco

Van Eigen Deeg Sinaasappel Choco

Op basis van offerte

Facts

Redt voedsel van:
Bakkers en cranberry-verwerkers

En maakt hiervan:
Overheerlijke koekjes!

Website Van Eigen Deeg:
www.vaneigendeeg.nl


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies