Filter
Door een grillige afzetmarkt blijven boeren in ontwikkelingslanden vaak met grote overschotten zitten. Ruim 40% van de tomatenoogst in Kenia gaat op die manier verloren. Enorm zonde van de tomaten en vervelend voor de boer. Daarom kwam The Ketchup Project met een oplossing die heel simpel en effectief is: het drogen van de tomaten! Dit verlengt de houdbaarheid en de boer kan zo zijn hele oogst benutten. Samen met kleinschalige boeren redden ze daarom tomaten (en mango’s) en laten ze deze lokaal drogen. Zo gaan ze verspilling tegen en helpen ze boeren aan stabiele, goede inkomsten.
Van de gedroogde tomaten maakt The Ketchup Project in Nederland vervolgens heerlijke ketchup. En niet zomaar een ketchup… De ingrediënten zijn zongerijpt en gedroogd, met slechts enkele (biologische) toevoegingen. En dat proef je!
Redt voedsel van:
Keniaanse boeren
En maakt hiervan:
De meest smaakvolle ketchup
Website The Ketchup Project:
www.theketchupproject.nl