Ga samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan!
filter_list

Filter

SUNT Food

Wist je dat er jaarlijks zo'n 75 miljard (van de 150 miljard) bananen in de prullenbak belanden al voordat ze de supermarkt bereiken? Simpelweg omdat ze niet voldoen aan de cosmetische standaarden van de voedingsindustrie. Niet alleen te kleine, te kromme of te grote bananen. Maar zelfs groene-, rijpe en losse bananen worden onnodig verspild. Totally bananas, toch?!

Bij SUNT Food redden ze deze banananen van de prullenbak en maken daar innovatieve voedingsproducten van, zoals bananenbrood bijvoorbeeld. Ze openen zelfs ‘s werelds eerste bananenfabriek in Nederland.

In The Banana Factory van SUNT worden bananen verwerkt tot hoogwaardige grondstof voor eigen, maar ook andermans producten. Van de 100 miljoen ton geteelde bananen worden er jaarlijks namelijk alleen al in de havens van de Benelux 20 miljoen kilo afgekeurd en op milieuonvriendelijke wijze vernietigd. Super kostbaar en super ‘sunt’! Bovendien worden hier niet alleen bananen verspild, maar ook miljarden liters water, de transport, andere grondstoffen en mankracht die nodig waren om de bananen te telen en vervoeren worden onnodig verspild.

In de bananenfabriek wordt geen enkele banaan gediscrimineerd of onnodig verspild. Zo biedt de fabriek een duurzame oplossing en de kostenbesparing die dit oplevert voor importeurs wordt weer teruggebracht in de keten om verder te verduurzamen. Zo profiteren ook de bananentelers van SUNT’s bananenfabriek. Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Bananenbrood Naturel

Bananenbrood Naturel - 310 gram

Op basis van offerte

Facts

Redt voedsel van:
Bananenimporteurs en telers

En maakt hiervan:
Voedingsproducten zoals bananenbrood

Website SUNT Food:
www.suntfood.com


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies