Pineut Stamppotstarter
Mix voor het maken van een bliksem lekkere stamppot van aardappels die je anders weg zou gooien.
Make taste, not waste
Jij en ik gooien elk jaar zo’n vier kilo aardappels weg. Dat is ongeveer 70 miljoen kilo aardappels in heel Nederland. Terwijl: ook als ze over de officiële houdbaarheidsdatum zijn, zijn ze vaak nog prima te eten. Dit soort sneue piepers doen het fantastisch in een stamppotje!
StamppotStarter Hete bliksem
Ken je hem nog? De hete bliksem? Een stamppot van aardappel en appel. We hebben daar en lekkere twist aan gegeven.
Ingrediënten: gedroogde appel, ui, kaneel. Kan sporen van soja, tarwe en noten bevatten
In deze enveloppe vind je één portie StamppotStarter
Daarmee maak je, binnen 20 minuten, 2 tot 3 borden stamppot van aardappels die je anders weg zou gooien. Zonder recept, zonder gedoe en: van ingrediënten die je al in huis hebt. Zo bespaar je meer, verspil je minder en eet je gezonder.
Good for you - and for the planet!
Meer sneue groenten in je koelkast? Mix & Match naar smaak.
Zo maak je het
Met StamppotStarter maak je van restjes sneue piepers makkelijk en snel een lekker stamppotje. Geen gedoe, lekker gezond en nog goed voor je karma ook. Perfect voor die doordeweekse geen-zin-om-te-kokendagen!
Zo maak je een bliksem lekkere stamppot
1. Schil 400 gram aardappels, snijd in vieren en doe ze in de pan.
2. Vul de pan met water tot +/- 1 centimeter boven de aardappels en kook 20 min, tot je ze makkelijk in kunt prikken met een vork.
3. Verwarm intussen 125 ml (plantaardige) melk met de mix van appel en ui, zo’n 5 minuten. Breng NIET aan de kook.
4. Giet de aardappels af, stamp tot puree, voeg de melk toe en breng op smaak met zout en peper.