Wij zijn Verspilling is Verrukkelijk, een samenwerkingsverband van ondernemers. Ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. Wij willen hier iets aan doen door op een creatieve manier te laten zien dat het anders kan. In 2018 besloten wij als ondernemers de krachten te bundelen: Verspilling is Verrukkelijk was een feit.

Wij maken inmiddels een groot assortiment aan lekkers en moois. Denk aan soep van overgebleven groenten, koekjes gemaakt van oud brood en bananenbrood gemaakt van geredde bananen. We laten zien dat ingrediënten die anders geen waarde meer zouden hebben, verwerkt kunnen worden tot een waardevol product. Met onze heerlijke producten én creatieve campagnes verleiden we bedrijven en consumenten om ook met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan.

Verspilling is Verrukkelijk zorgt voor verandering

Wij geloven in de kracht van samen. Ons samenwerkingsverband zorgt ervoor dat we samen meer impact kunnen maken en dus méér voedsel kunnen redden. We delen onderling kennis, voeren samen campagne en zorgen voor meer gezamenlijke omzet door bijvoorbeeld het Verspilling is Verrukkelijk kerstpakket te verkopen.

We vierden de geboorte van onze samenwerking met het eerste no-waste supermarktschap ter wereld. De pers besteedde hier massaal aandacht aan. Dit schap werd later ook geplaatst in een aantal andere supermarkten. Zo zorgen we ervoor dat ook consumenten die normaal niet zo snel in aanraking komen met onze producten, deze nu wel kunnen kopen.

We bundelen onze krachten ook door samen het podium te pakken op de Horecava en op tal van andere beurzen. Zo krijgen we verspilling letterlijk en figuurlijk op het menu van restaurants en cateraars. En in 2019 sloten we het jaar knallend af met de verkoop van maar liefst 22.000 kerstpakketten. Dat zijn heel wat geredde kilo’s voedsel!
 

Stichting DOEN

Ons doel is om impact te maken en onze boodschap onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. Maar dat kunnen we niet alleen! Daarom zijn we superblij dat we gesteund worden door Stichting Doen, zodat we samen onze beweging kunnen blijven voortzetten.