Bulgursalade met geroosterde groenten en een créme van ui, frambucha van framboos-kombucha sabayon, Choco Chestnut Courgette en een Pieper biertje on the side. Kwijl je al? Goedzo! Want al dit soort heerlijke gerechten en producten vind je in het restaurant van Instock in Amsterdam en zijn voor 80% gemaakt van gered voedsel.
De producten worden ingekocht bij InstockMarket, dé online horeca groothandel in geredde producten. Inmiddels heeft Instock, samen met andere chefs en restaurants in Nederland, al ruim 1.020.120 kilo aan eten gered van verspilling.
Maar liefst één derde van al het voedsel wereldwijd wordt verspild. Bij Instock brengen ze daar verandering in door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten in hun eigen restaurant, maar ook door middel van masterclasses, kookboeken en hun eigen Pieper- en Bammetjes Bier, gemaakt van aardappels en oud brood. Van de bierbostel die na het brouwen overblijft maken ze vervolgens heerlijke Instock granola, rijk aan vezels en eiwitten.
Meedoen? Ga een lekker hapje eten of borrelen in het restaurant óf bestel de Instock Rescue Box in samenwerking met Boerschappen.
Redt voedsel van:
Telers, producenten en boeren
En maakt hiervan:
Speciaalbier en granola
Website Instock:
www.instock.nl