Ga samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan!
filter_list

Filter

Donny Craves

Donny Craves is 10 jaar geleden begonnen met bakken op missie om op een zo bewust mogelijke manier de allerlekkerste koekjes, cakes, muffins en taarten te bakken. Voedzaam, vullend maar vooral verrukkelijk.

Destijds was het begrip 'biologisch' nog vooral betuttelend. Op de verpakkingen van biologische producten zaten mensen in een veld vol paardenbloemen te picknicken in gestipte jurkjes en de inhoud was niet eens echt lekker. Dan kon sexyer, stoerder en lekkerder dachten ze bij Donny Craves! En zo werd Donny Craves geboren, vernoemd naar Donnie Brasco, maffia boy met een gouden hartje. 

Duurzaamheid
Gecharmeerd door de trends en ontwikkelingen voor het gebruiken van duurzame ingrediënten zijn ze bij Donny Craves vanaf 2017 gaan experimenteren met plant-based bakken. Niet alleen voor de lucky bastards die de koeken oppeuzelen maar ook voor de wereld waarin we leven. Met de lancering van de nieuwe verpakte koeken bakt Donny Craves voortaan 100% plantaardig. 

Het ei en de boter zijn uit de receptuur verdwenen, en toegevoegd zijn verschillende ‘geredde’ groenten: wortel en courgette die door kleine imperfecties het supermarktschap niet hebben gehaald, maar verwerkt in de koeken zorgen voor extra structuur en voedingswaarde. Behalve groenten redt deze stap uiteraard ook dieren. Volgens een berekening van ProVeg bespaart de aanpassing ieder jaar ruim 20.000 eieren en meer dan honderd dierenlevens.

De missie vanb Donny Craves is om minder voedsel te verspillen en minder energie en water te verbruiken. Zo houden ze rekening met de planeet, de natuur en de dieren.Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Vegan brownies

Vegan brownies met koffieglazuur en pompoenpitten

Op basis van offerte

visibility

Vegan brownies

Vegan brownies noot-karamel-zeezout

Op basis van offerte

Facts

Redt voedsel van:
Redt wortel en courgette die door kleine imperfecties het supermarktschap niet halen.

En maakt hiervan:
(H)eerlijke gedroogde groenten en fruit snacks

Website Donny Craves:
www.donnycraves.com


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.