Filter
De laatste hap, het frietje onder in de zak, die kleine druif aan de tak, de druppel wijn onderin je glas of de yoghurt in het pak die-er-nog-wel-zit-maar-zich-niet-makkelijk-laat-vangen. Bij De Verspillingsfabriek gaan ze er voor. ‘Samen halen we álles eruit wat erin zit’. Dat is het motto.
De Verspillingsfabriek redt overgebleven groenten van telers, versnijders en groothandels. Deze groenten worden afgedankt omdat ze afwijken in kleur, vorm of maat. Maar smaak zit van binnen! Bij De Verspilllingsfabriek maken ze er de lekkerste soepen van.
Neem bijvoorbeeld tomaten. De kopjes en kontjes neemt de Verspillingsfabriek voor een eerlijke prijs af bij McDonalds. Anders verdwijnen ze in de biovergister. De uien en paprika’s komen van (groente)versnijders, hun afnemers willen geen kopjes en kontjes dus ook die heerlijke stukken verdwenen voorheen in de vergister. En dan zijn er groenten die de dupe zijn van bepaalde feestdagen. Zoals Halloween. De overschotten pompoen en de te kleine exemplaren (want: niet perfect dus niet in het schap) worden verwerkt tot heerlijke pompoensoep. De soepen van De Verspillingsfabriek bestaan uit verse ingrediënten, zonder onnatuurlijke e-nummers.
In De Verspillingsfabriek werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want talent verspillen vinden zij ook zonde. Deze kanjers zijn het kloppend hart van de fabriek. Elke dag zorgen zij ervoor dat het proces door gaat en dat alle producten klaar staan voor vertrek naar de volgende bestemming.
Redt voedsel van:
Telers, versnijders en groothandels
En maakt hiervan:
Heerlijke soepen en sauzen
Website De Verspillingsfabriek:
www.deverspillingsfabriek.nl