Filter
In Nederland blijven elke dag honderdduizenden broden onverkocht. Een groot deel daarvan wordt verspild, terwijl het nog niet eens een dag oud is. Zonde, vinden ze bij De Tweede Jeugd. Want als voormalig chef’s weten ze als geen anders dat je er nog zoveel mee kan doen. Dus nu maken ze niet alleen de duurzaamste, maar ook de lekkerste producten van gered brood!
Zo maken ze Supertosti’s (bijvoorbeeld met manchego en paddenstoelenstoof of met wild zwijn en uiencompote: YUM!)
en crostini voor thuis, en leveren ze aan de horeca.
TIP: Zelf oud brood over? Op de website van De Tweede Jeugd vind je een heerlijk recept voor Bread & Butter. Of maak er croutons van: snijd blokjes van het oude brood, verwijder de harde korsten, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Of meng er een teentje fijngehakte knoflook door, zalig! Bak ze ongeveer 8 minuten in de oven op 170°C, hussel goed door en bak vervolgens nog 7-8 minuten. Afgekoeld kun je de croutons in een goed afgesloten bakje 1-2 weken bewaren (maar daar zijn ze eigenlijk veel te lekker voor).
Redt voedsel van:
Bakkers
En maakt hiervan:
Tosti’s, croutons en crostini
Website De Tweede Jeugd:
www.detweedejeugd.nl